Įvykusi šventė ir jos svečiai

„VENTA, VENTA, VENTA – TU ŽEMAIČIUI ŠVENTA“

Meno ir sporto šventė „Venta, Venta, Venta- tu žemaičiui šventa” 2024 praūžė lyg akimirka. Su šiltu oru, šiek tiek atgaivos lietuje ir nuostabiais žmonėmis! Ačiū visiems, kas kūrėte festivalio nuotaiką savo muzikiniais pasirodymais, kas įtraukėte festivalio svečius į sportines ir atrakcines rungtis. Nuoširdi padėka šventės partneriams ir rėmėjams: Užvenčio seniūnija, Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazija, Užvenčio bendruomenė „Venta“.
Šventės rėmėjai: Kelmės rajono savivaldybė, Algimanto Vaupšo ūkis , UAB „ Picana“, UAB „ Ustukių alus“, Regina ir Antanas Jonuškai, Irena ir Juozas Spudžiai, MB Cvikk ir Roma Cvikienė, MB „Jusaveta“ ir Saulius Maziliauskas, Antanas Mockus, UAB „ Žemaira“, Danutė Vaičikienė, grožio salonas „ Trys sesutės“, Dovydas Baškys UAB „Jukvas“, „inzinierius.lt“, seniūnaitis Vitalijus Orlakas, Mantas Palubinskas.
Dėkojame šventės vedėjui Žygimantui Skiočiui.
Už techninę pagalbą dėkojame UAB „ Kelmės vanduo“.
Už sceną ir garsą dėkojame Roko klubui „ Senoji pilis“ Iki susitikimų kitais metais jubiliejinėje dvidešimtojoje meno ir sporto šventėje. AČIŪ!

 

 

„UŽ VENTOS – 2024“

Liepos 8 dieną prie Užvenčio kraštotyros muziejaus įvyko 5- asis respublikinis dainuojamosios poezijos festivalis ,,UŽ VENTOS-2024″ Festivalio iniciatorius ir pradininkas meno vadovas Algimantas Butnorius. Gausiai susirinkusiems dainuojamosios poezijos mylėtojams savo dainas skyrė bardai: Saulius Lapėnas, atstovaujantis Jurbarko bardų klubui, charizmatiškasis Rimas Liorančas, Sigitas Kivilis, aktorius, rašytojas Juozas Gaižauskas bei aktorius, kompozitorius ir atlikėjas Olegas Ditkovskis. Festivalio naujiena- kiekvienas dalyvaujantis bardas paliko savo rankos įspaudus jiems skirtoje plokštėje ir Užventyje atsiras bardų alėja.
Organizatoriai taria ačiū renginio režisierei Andrėjai Stulginskienei , renginio vedėjai Kelmės Mažojo teatro aktorei Justina Kasiulytei, video operatoriui Alanui Augustui Buivydui, Užvenčio bendruomenei ” Venta”, kur bardų festivalis vienas iš projekto ” Meno dienos Užventyje” dalių, ūkininkui Juozas Spudis už bardų alėjos kūrimo techninius darbus, Užvenčio seniūnijai ir Užvenčio kraštotyros muziejus.
Užventyje tradiciškai prie kraštotyros muziejaus 2024-07-06 paminėta Valstybės diena kartu su Šiaulių dramos teatro aktore Jūrate Budriūnaite. Muzikinius kūrinius Lietuvai skyrė meno vadovai Arijus Ivaškevičius ir Algimantas Butnorius.
Džiaugiamės galėdami pranešti, kad sėkmingai sudalyvavome Lietuvos Dainų šventėje „Kad giria žaliuotų“ šokio dienoje nepakartojamuose dviejuose koncertuose „Amžių tiltais”.
Esame be galo laimingi ir dėkingi – mums pavyko!
Dėkojame visiems, kurie palaikė ir prisidėjo prie šio renginio ir dalyvavimo jame sėkmės. Jūsų palaikymas mums reiškia labai daug!
Iki kitų susitikimų šokio aikštelėje!
Putinėlis ir Lanksva.
2024-06-24 Rugiai rasoja- žiedadulkių debesy plauko.Sidabro rasa lankas užkrito .Eisim kupoliauti.Iš kupolių rasos vainikus pinsim.Tyru šaltinio vandeniu ugnį užgesinsim ir įžiebsim vėl naują.V entos upė plukdys kupolės laužų atšvaitus….
Už pagalbą organizuojant šventę ačiū tariame Užvenčio seniūnijai ir Linai Račkauskaitei, bendruomenei „ Venta” ir pirmininkei Laimai Norkienei, Liolių socialinių globos namų Užvenčio padalinio darbuotojai Sigitai Šatkauskaitei.
Dėkojame šokių kolektyvams ” Mastis” ( vad.Laurinavičienė), ” Putinėlis ir Lanksva( vad.A.Laurinavičiūtė), ansambliui  „Truopne muzikonta”( vad.A.Butnorius), muzikantui Artūrui Pancerevui bei renginio vedėjai Onai Granickienei.
Tikruosius šeimos narius jungia ne kraujo ryšys, o pagarba ir džiaugsmas vienas kito gyvenimu.“ (Richardas Davidas Bachas)
2024 m. gegužės 24 d. Užvenčio kultūros centras pakvietė į renginį „Žvilgsnis iš žydinčio medžio”, skirtą šeimų dienai paminėti. Šventėje dalyvavo ir gražiausias dainas bei muzikinius kūrinius šeimoms skyrė Luokės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „LUKKE”, estrados šelmių ansamblis „Už Kūtės”. Pažaisti, pašokti, pašėlioti kvietė renginio vedėja Ona Ganickienė.
Už paramą dėkojame Dovydui ir Gintarui Baškiams.
2024-05-04 penktadienio vakarą gražiausius žodžius, dainas, muziką mamoms dovanojo Užvenčio kultūros centro kolektyvai bei Šatrijos Raganos gimnazijos mokiniai ir mokytojai.Koncerte pasirodė šeimyniniai duetai: Emilija ir tėtis Algimantas , Vita ir Dovydas Valiai, Diana ir Benas Budreckiai, Elija ir mama Simona Tekorienė, Miglė ir Rugilė Norkutės, Milda ir Vaiva Rimdeikaitės, šoko UKC vaikų kolektyvas „Žilvitis”.Skambiomis dainomis džiugino gimnazijos kolektyvai ” Melodija”, :”Nona” bei instrumentinis ansamblis. Šventės akcentas- dramos būrelio „Pepinukas” spektaklis „Šaram baram bam”.
Gražiausius laiškus mamoms skaitė gimnazijos mokinė Justina Macijauskaitė ir UKC renginių organizatorė Ona Granickienė.
Dėkojame visiems meno vadovams ir mokytojams, prisidėjusiems prie šventės kūrimo: O.Granickienei, A.Butnoriui, A.Ivaškevičiui, J.Mickevičienei,Agnei Laurinavičiūtei,E.Lukšaitei, J.Rumbinienei. Už nuostabius atvirukus dėkojame mokytojai Simonai Tekorienei.
Mielos mamos,
Būkit mūsų namų šviesa, dvasia ir gėris!
2024 m. balandžio 25 d. į Užvenčio kultūros centrą skubėjo visi: tiek jaunas, tiek garbaus amžiaus žiūrovas kartu švęsti grupės „Vartai”( vad.A.Butnorius) gimtadienį. Emocijos liejosi per kraštus, kai į sceną kartu su grupe „Vartai” žengė charizmatiškasis roko legenda Šarūnas Mačiulis, jaunystės proveržis- grupė T3 ir auksinio balso savininkė Gerda Damskyte.
Grupę” Vartai” sveikino Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius, buvę grupės nariai, giminaičiai, svečiai.
Nuoširdžiai dėkojame šventės vedėjai Linai Kasparienei bei rėmėjams UAB „Žemaira”, seniūnaičiui Vitalijui Orlakui.
Tegu muzika skamba kiekvieno širdyje!

2024-03-20 Edukacija ,,Velykinių kiaušinių marginimas” su Simona Tekoriene

2024-03-10 Šeštadienio popietę gražiausių dainų ir šokių vainiką Lietuvai ir Kelmei pynė Užvenčio kultūros centro 13 mėgėjų meno kolektyvų:kapela ” Venta” , mišri vokalinė grupė ( vad.J. Mickevičienė) „Truopne muzikonta” , grupė ” Vartai”( vad.A.Butnorius), vokalinis duetas ir New retro Band, sakralinės muzikos ansamblis( vad.A.Ivaškevičius), Vaiguvos skyriaus mišrus vokalinis ansamblis( vad.G.Rukas), to paties skyriaus moterų vokalinis ansamblis ( vad.R.Mintautienė) , vaikų šokių kolektyvas” Žilvitis”, merginų tautinio šokio kolektyvas „Lanksva”, vyresnio amžiaus šokių kolektyvas „Putinėlis”( vad.A.Laurinavičiūtė),vaikų dramos kolektyvas ” Pepinukas” ( vad.O.Granickienė).Šventė vedė direktorė O.Kuličauskienė ir renginių organizatorė O.Granickienė.Smagu, kad pilnutėlė salė plojo, džiaugėsi kiekvienu kolektyvu.Kadangi Kelmė mini 540 miesto jubiliejų, tai progai ” Truopne muzikonta” ( vad A.Butnorius atliko būtent Kelmei sukurtą dainą, kuriai žodžius parašė L.Kasparienė, o muziką pats vadovas.Kapela ” Venta” atliko taip pat smagų valsą, kuriam žodžius ir muziką parašė meno vadovas A.Ivaškevičius.Jautrus Dovydo Valiaus ir jo mamos Vitos duetas( vad.A.Ivaškevičius) nepaliko abejingų.
Sveikinimo žodžius tarė Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius ir tarybos narys Algirdas Steponkevičius.
Džiaugiamės kiekvienu dalyviu, kuris ateina, prisijungia į mūsų kolektyvus, meno vadovų nuoširdžiu darbu.Tik skleisdami meilę muzikai, šokiui, dainai augame kartu su Lietuva!
Už finansinę pagalbą rengiant šventę dėkojame Zoniui Virbalui ir Užvenčio bendruomenės pirmininkei Laimai Norkienei.Už puikius virtus žirnius dėkojame ūkininkui Vladui Reminui.

2024 m. Vasario 16-oji Lietuvos valstybės atkūrimo diena Užventyje.

2024 m. vasario 13 d.Užgavėnės Užventyje. Persirengėlių vestuvės, čigonaičių burtai, velnių išdaigos, Lašininio ir Kanapinio kova, skaniausi blynai ir šiupinys su kiaulės uodega!

Kiti įrašai

keyboard_arrow_up